Recepten/Blog

nieuwsbrief september 2021

nieuwsbrief september 2021


 
PRE ORDER

We hebben tegenwoordig een pre order map in onze webshop staan. Hierin staan producten die onderweg zijn, maar wel alvast besteld kunnen worden, zodat je verzekerd bent dat je als eerste het nieuwe product krijgt. Bovenin de map staat de verwachte levertijd van het product/producten. Dit is de levertijd die wij vanuit de leverancier krijgen, maar hou er rekening mee dat de levertijd soms iets kan afwijken.

Op dit moment staan er in de pre order map een aantal halloween/kerst artikelen van Decora (levertijd 2de helft september) en de nieuwe “coastal range”kleurenset van Colour mill (mogen vanaf 1 oktober verzonden worden).


1+1 gratis

we hebben in de webshop nu een aparte map 1+1 gratis. Hierin staan artikelen die (helaas) uit het assortiment gaan om zo ruimte te maken voor nieuwe artikelen. De korting wordt berekend als 50% korting bij aankoop van minimaal 2 artikelen.

LUMEA

We hebben een nieuw merk in onze webshop, namelijk Lumea.
We hebben nu het fondant en het neon fondant er in staan.
De eerste reacties zijn positief (flexibel, gelijk uit verpakking bruikbaar, dus niet hard en veel kracht nodig, niet te zoet en betaalbaar) 
We laten op dit moment de flower paste, flexibel flowerpaste en modeling paste testen door diverse mensen en ook hier positeve reacties, dus die zullen zeer waarschijnlijk binnenkort ook in het assortiment komen.
Ze hebben ook kleurstoffen en die zijn ook al door mensen getest en ook die zitten in de planning.

Wensen van de klant

Zoals u misschien wel weet, kunt u ons altijd een berichtje sturen als u een speciaal product zoekt en het niet kan vinden in onze webshop.
Dit hebben al diverse mensen gedaan en we hebben ons best gedaan om aan deze wensen te voldoen en dus hebben wij ook The Sugar Paste fondant nu in de webshop. Deze is alleen zeer slecht leverbaar, dus krijgen we niet veel binnen, dus de voorraad is beperkt. 

B2B

Achter de schermen zijn wij altijd druk bezig om de best mogelijke prijs voor iedereen te regelen. Heb je een bedrijf taartgerelateerd, dan kan jij je bij ons inschrijven als b2b klant. Maak dan een account aan in onze webshop en stuur ons een mail (info@bakmutsenzo.nl) met daarin je bedrijfsgegevens (kvk/btwnummer) en dat je graag je account om wilt zetten naar B2B. je krijgt dat op een groot aantal producten korting. We zijn bezig om te kijken of we eventueel extra staffelkorting kunnen invoeren.
Hou er wel rekening mee dat je als B2B klant geen gebruik kan maken van eventuele kortingsacties (tenzij vermeld, aangezien je al korting krijgt)

 
 shop
kortingscode nieuwsbrief September

10% korting bij besteding vanaf €35,-

CODE:
7AFF4ZCG

geldig t/m 30-09-2021
 
whipping it up

whipping it up

Heerlijke recepten om te gebruiken met de whipping it up mix van Sugar and Crumbs.

meringue

meringue

Wat is meringue

Een meringue is een zoete lekkernij die bestaat uit gedroogd schuim, met stijfgeklopt eiwit en suiker als belangrijkste ingrediënten. Ook een laag eiwitschuim op bijvoorbeeld gebak wordt meringue genoemd.

Door het kloppen ontstaan kleine luchtbellen die door het eiwit worden omhuld. De suiker onttrekt vocht aan het eiwit, dat daardoor stevig wordt. Als te weinig suiker wordt gebruikt, kan de meringue in elkaar zakken. Eventueel kan gelatine, azijn of maiszetmeel worden gebruikt om de meringue nog meer te verstevigen. Het schuimmengsel wordt in de oven gedaan om op te drogen en indien gewenst ook licht bruin te worden. De klassieke meringue is luchtig, droog en ietwat knapperig van buiten.

Ze kunnen zonder vulling worden bereid, maar ook met room, fruit of ijs is mogelijk.

Meringues worden afgekoeld geserveerd als nagerecht of tussendoortje (schuimkoek of schuimgebak), of gebruikt als garnering of glazuur, of als basis voor gerechten als pavlovataart en macarons.

(bron wikipedia)

Soorten meringue

Er bestaan verschillende bereidingswijzen om meringue te maken.

Franse meringue is de makkelijkste methode waarbij kristalsuiker in het eiwit wordt geklopt. Het eiwit wordt hierna nog afgebakken in de oven.

Italiaanse meringue of kookschuim wordt gemaakt door een kokende suikersiroop in het eiwit te kloppen. De meringue is direct te gebruiken zonder te bakken.

Zwitserse meringue wordt au bain-marie warm geklopt, waarna kristalsuiker wordt toegevoegd. Daarna wordt het verder geklopt totdat het is afgekoeld.

Veganistische meringue wordt gemaakt met aquafaba(sap uit een blik kikkererwten) en een kleine dosis kristalsuiker en citroensap.

Meringues kan je ook maken op basis van meringue poeder en suiker.

Welke werkt nou het beste?

Er is geen goede of slechte manier om schuimpjes te maken. Zoals met zoveel dingen is het een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Zelf gebruik ik de zwitserse meringue manier.

Ik gebruik dezelfde methode ook voor mijn botercreme, dus de methode is voor mij het bekendste en daardoor het makkelijkste.

Ik gebruik altijd het recept voor de meringuesheets.

Je kan het recept hier vinden.

Meringuesheets

Meringuesheets zijn vellen waar afbeeldingen op bedrukt zijn en waar je het meringue schuim opspuit(op de ruwe kant van het vel) en als het uit de oven komt staat de afbeelding onderop je schuimpje.

Het is belangrijk bij deze vellen,dat je ze op een bakplaat met opstaande rand legt en dat er niks onder het vel komt te liggen (dus geen bakpapier), zodat er geen lucht onder het vel komt, want daardoor hecht de meringue zich niet goed aan het vel en komt de afbeelding niet goed op je meringue.

Het leuke is dat je op een makkelijke manier net een iets luxer schuimpje hebt en iets speciaals hebt.

We hebben een tutorial filmpje gemaakt van gebruik meringuesheet en die vind je hier.

Meringue lolly’s

Je kan van meringue ook lolly’s maken. Je kan hiervoor papieren lollypop stokjes of papieren rietje gebruiken. Aangezien de meringues op 80 graden afgebakken moeten worden, kunnen deze veilig mee de oven in.

Versieren

Meringues kan je voor het bakken al versieren met sprinkles, gekleurde suiker of bijvoorbeeld de magic colours bling bling. Het enige waar je op moet letten is dat ze de warmte aankunnen, dus niks wat een kern van chocolade heeft.  Ook na het bakken kan de meringues versieren, door bijvoorbeeld de onderkant in de chocolade te dippen en dan in de sprinkles.

Spuitmondjes

Je kan eigenlijk elk spuitmondje wel gebruiken en ook dit is maar net wat voor een soort schuimpje je wilt krijgen. Het is erg leuk om verschillende uit te proberen en zo te kijken welke je leuk vind. Ik gebruik zelf de wilton 1m om meringue rozen te maken. Ik gebruik meestal wel de wat grotere spuitmondjes, maar met kleinere kan je ook hele leuke schuimpjes maken. Je kan met 1 spuitmondje ook meerdere soorten meringues maken. Dat laat ik met dit filmpje zien.

Het is ook heel leuk om met verschillende spuitmondjes tegelijk te werken, zoals ik gedaan hebt met de flamingo meringues.

Je kan het tutorial filmpje van de flamingo hier bekijken en in de beschrijving staat precies wat ik er voor gebruikt hebt.

Veelzijdigheid en houdbaarheid

Je kan behalve ze zo op eten , meringues ook gebruiken als versiering op driptaarten, cupcakes of andere lekkernijen. Je kan ze verwerken in toetjes (eton mess) of als basis voor taarten (hazelnoot schuim gebak)

schuimgebakjes

Zelf bakken wij meringues zo af dat ze helemaal droog van binnen zijn. Het voordeel hiervan is dat ze langer houdbaar zijn en je ze dus lang van te voren al kan maken. Wel luchtdicht verpakken na het afkoelen en dan blijven ze maanden goed.

slot

Wij zijn helemaal fan van meringues en wij hopen dat jullie ook enthousiast zijn/ zijn geworden.

Laat hier een reactie onder om ons te laten weten wat je van deze blog vond.

Show gerust je meringues op facebook op onze pagina of gebruik de #bakmutsenzo op instagram, zodat wij ook jouw creaties kunnen bewonderen.

Wordt ook abonnee van ons youtube kanaal waar daar gaan we nog veel meer tutorials plaatsen van o.a. meringues opspuiten plaatsen en zo mis je niks.

Vegan chocolade cake met koffie topping

Vegan.

De laatste tijd zie en hoor je steeds meer over vegan eten. Er zijn natuurlijk diverse redenen om vegan te eten. Sommige mensen doen dit omdat ze (diverse) allergieën hebben en sommige omdat ze gewoon niets dierlijks tot zich willen nemen. Waarom je ook vegan eet, maakt ook niet uit, zolang het maar lekker is. Voor mijzelf hoeft eten niet perse vegan te zijn en moet eerlijk bekennen dat het ook niet mijn eerste keus zou zijn in een restaurant. Niet omdat ik perse dierlijke producten moet hebben, maar meer doordat ik het “vroeger” wel eens geproefd hebt en ik het toen niet lekker vond. Veel dingen werden met bijvoorbeeld dadels gemaakt en ik lust ze wel, maar zou niet mijn eerste keus zijn.

Facebook

Ik zag op facebook eens een filmpje voorbij komen over een topping op basis van water en dat leek me wel leuk om eens te maken.Deze topping was dus vegan en tja dan vind ik dat er ook een vegan taartje onder moet, maar ja wat voor een soort taartje dan?! Heel veel recepten opgezocht en of het waren hele bewerkelijke taartjes of ik had er niks voor in huis om te maken. Tot ik een recept vond waar ik alles voor in huis had, maar ik vond dat hij nog wel iets miste dus even aan het uitproberen gegaan en ik vind hem, zoals hij nu is erg lekker. Ik ga hem dus ook echt wel vaker maken. De topping was ook wel even wennen om te maken.Komt niet vaak voor dat je topping maakt met eigenlijk voornamelijk water erin en die toch erg lekker is. Hij smaakt wel heel erg naar koffie,maar in combinatie met de cake is hij erg lekker al zal ik de volgende keer er denk ik een klein beetje cacao poeder door doen of er even over heen strooien

jammie

. Recept

Voor de chocolade cake heb je nodig:

240 ml warm water

50 gr. Cacao poeder

180 gr. Bloem

160 gr. Suiker

1 theelepel bakpoeder

120 ml zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Meng het warme water met de cacaopoeder, zodat je een glad mengsel krijgt en laat iets afkoelen.

Doe vervolgens het water/cacao mengsel bij de andere ingrediënten en meng tot het een glad beslag is.

Doe dit beslag vervolgens in een bakvorm en bak deze af op 190 graden voor ongeveer 30-40 minuten.

Laat afkoelen.

Voor de koffie topping heb je nodig:

20 gram oploskoffie

200 gram suiker

160 ml ijskoud water.

Bereidingswijze topping:

Ik heb het water in een maatbeker gedaan en er vervolgens wat ijsblokjes ingedaan (wel van die ijsblokjes die je kan hergebruiken anders krijg je te veel water)

Doe de suiker en oploskoffie in de mixer en voeg het water toe en mix op hoge snelheid tot je een stijve mousse achtige substantie krijgt.

Dit duurt echt maar een paar minuten.

En klaar is je topping.

water met ijsblokjes

Tips

De belangrijkste tip die ik je kan geven is de cake echt eerst helemaal af te laten koelen voordat je de topping erop doet , anders stort je topping een beetje in

. Smaakt nog net zo lekker, maar net iets minder mooi.

Dus wees niet zo ongeduldig zoals ik, maar geef de cake iets meer tijd om af te koelen hahahaha Ik vind deze vegan cake erg lekker en ben benieuwd wat jullie er van vinden.

het waren hele mooie toefjes, helaas cake nog iets te warm

Laat je reactie hieronder achter.

oven kapot, wat nu?!

Handen in het haar.

Je wilt net lekker gaan bakken en je oven scheidt er ineesn mee uit, wat nu??!!

Gelukkig kan je niet alleen bakken in de oven, maar zijn er tegenwoordig ook andere apparaten waar je in kan bakken.

Airfryer

Toen een aantal jaar geleden de eerste airfryers op de markt kwamen wedern die vooral aangeprezen als een soort hetelucht frituurpan, waar je vet vrij je patat en snacks in kon bakken.

Dat was ook eerlijk gezegd de reden waarom ik hem gekocht hebt toen hahahaha.

Ik zat ook in een speciale airfryer groep op facebook (philips airfryer bak avonturen https://www.facebook.com/groups/610837399015162/ )

Begin 2016 werd er een wedstrijd op gezet dat je iets voor valentijnsdag moest bakken in de airfryer.

Ik besloot toen dat ik maar eens moet proberen een taart te maken in de airfryer. Het is tenslotte gewoon een hete lucht oven, alleen kleiner en door de stroming erin gaat alles veel  sneller.

Ik heb toen een biscuit gebakken en qua baktijd de standaard regel voor de airfryer aangehouden, namelijk 20 graden lager dan oven en ongeveer de helft van de tijd. Sommige doen de helft van de tijd en dan 10% erbij,maar dat heb ik eigenlijk nooit gedaan. Maar net als dat elke oven anders is, is dit ook het geval met airfryers, dus baktijd ligt aan welk formaat en welk merk airfryer je hebt.

Ik heb toen met mijn taart ook nog eens een prijs gewonnen en ze hebben uiteindelijk een heel downloadbaar valentijnsdag bakboek gemaakt.

Deze kan je hier downloaden: http://airfryer.bakavonturen.club/het-groot-valentijnsbakboek-2016-van-facebookgroep-philips-airfryer-bak-avonturen/?fbclid=IwAR2KnRmJ22hNIk37X8byDMjxDA3ODsVTj6th6fGHxypm4z2caCxNvEy4UsA

taart uit airfryer waar ik prijs mee gwonnen heb

Dus is je oven kapot dan kan je ook bakken in de airfryer!

Slowcooker

Heb sinds een tijdje nu ook een slowcooker.

Kan zelfs niet meer zonder, want zo makkelijk om in de ochtend alles in de slowcooker te doen en je hoeft er niet meer naar om te kijken en s’avonds is je eten klaar.

Nu zag ik in slowcooker groepen al regelmatig cobblers voorbij komen.

Dit is dat je onderin bijvoorbeeld stukjes appels doet en daar bovenop doe je een pak cakemix (dus echt het poeder en niet aangemaakt) en daarop doe je dan 150 gram roomboter in plakjes opleggen en dan zo’n 2,5/3 uur op low en je hebt een heerlijke warme appelvulling met een cakelaagje bovenop, wat heerlijk is met een bolletje ijs.

Toen ik zag dat sommige brood gingen bakken in de slowcooker, bedacht ik me dat cake ook wel moest lukken en ik kon het allicht eens proberen.

Je kan bakpapier natmaken en onderin leggen,maar bedacht me dat een siliconen bakvorm ook wel moest kunnen, dus die heb ik gebruikt.

Cake mix aangemaakt volgens verpakking en in cakevorm gedaan.

cake in slowcooker gezet

Ik heb speculaascakemix gebruikt,want had die nog staan en het leek me wel lekker om hier kersenvlaaivulling bij te doen, dus die over het beslag een beetje verspreid (half blikje).

Vervolgens de cakevorm in de slowcooker gezet en gezorgt dat er een theedoek om de deksel heen zat, dit ivm vrijkomen van vocht en je niet wilt dat dit vocht op de cake komt.

theedoek om deksel

Ik hem eerst 1 uur op high gezet en daarna 2,5 uur op low. Dit kon omdat ik toch thuis was en op kon letten, anders zet je hem 4,5 uur op low.

beter eruit gekomen dan verwacht

Moet zeggen dat hij er beter uitkwam als verwacht. Was goed gerezen en niet te klef (dankzij theedoek) de vorm stond met 1 kant wel tegen de wand van de slowcooker en die kant was iets harden, dus zou de volgende keer gewoon een rechthoekige vorm gebruiken die helemaal vrij staat.

lekker luchtig

Maar cake bakken in de slowcooker gaat dus ook goed.

dus geen stress

ik heb dus in ieder geval hier nog 2 opties als mijn oven er mee uit zou scheiden en ik zou zin hebben in iets lekkers en hopelijk heb je wat aan deze tips.

Cups, ounces en inches?!

Cups, ounces en inches?!

Recepten uit het buitenland

Tegenwoordig is het een stuk makkelijker om recepten uit het buitenland te verkrijgen en dus proberen om na te maken.

Dankzij bijvoorbeeld pinterest ligt de wereld aan lekkere ideeën aan je voeten.

Maar ze hebben wel 1 nadeel vind ik.

Bijna alle recepten geven de Engelse/Amerikaanse gewichtseenheden weer of temperatuur en tja dat leren wij niet op school (althans ik heb het niet gehad hahaha)

Nu zijn er op internet (wat zouden we zijn zonder google) heel veel omrekenschema’s ,maar er zijn er zoveel en welke moet je nu hebben.

Downloaden/uitprinten

Ik heb geprobeerd en zo’n overzichtelijk mogelijk bestand te maken, die je kan uitprinten en eventueel aan de binnenkant van je keukenkastje kan hangen zodat je hem altijd bij de hand hebt.

Zo wordt elk recept een stuk makkelijker om te maken.

download hier

recepten

Welk recept ga jij nu als eerste uitproberen/maken?! Je kan hieronder je favoriete recept plaatsen om zo andere te inspireren.

team achter Bakmuts en zo

team achter Bakmuts en zo

van taartbeurs naar vriendschap

Soms kom je op een beurs mensen tegen waar het gelijk mee klikt en waar je uiteindelijk vriendschap mee afsluit en die je uiteindelijk zakelijk helpen.

Zo is het geval met Blueeyedcakegirl (Leantine) en haar man Maarten.

Een paar geleden stonden wij op de Taart& trends beurs en kwam Maarten bij onze stand om een gepersonaliseerde schort voor zijn vrouw te laten maken (die zat op dat moment in een workshop.

We raakte aan de praat en het klikte gelijk.

De volgende dag kwamen ze gezamelijk ook weer even aan de stand en we gingen elkaar volgen op facebook en instagram.

We kwamen er elkaar vervolgens op diverse beurzen/markten tegen en het was elke keer erg gezellig.

Uiteindelijk vroegen wij Leantine of zij ons kon helpen op de Mjamtaart beurs en Maarten kwam ook gezellig mee helpen en een samenwerking/vriendschap tussen ons was ontstaan.

Hieronder stelt Leantine zich aan jullie voor en zo weten jullie ook wie die persoon is die ons op beurzen/markten helpt met o.a. demo’s geven.

even voorstellen

Een tijdje terug vroegen Wendy en Robin van bakmuts en zo mijn een blog te schrijven voor hun. Natuurlijk wil ik dat, dat betekend dat ik mag schrijven over taart.

Mijn naam is Leantine, maar ik ben beter bekend als Blueeyecakegirl op social media (bijvoorbeeld instagram), en ben de ambassadeur van Bakmuts en zo. Dat houd in dat ik nieuwe spullen mag uitproberen en daar mijn eerlijke mening over geven, ik maak video’s voor bakmutsenzo (en natuurlijk voor mezelf, twee vliegen in een klap ) en als kers op de taart (ja ik gooi em er in) mag ik op binnen en buitenlandse beurzen leuke dingen doen voor Bakmuts en zo.

Ik zal jullie een klein beetje vertellen over mijn taart avonturen, en hoe dit allemaal begonnen is. Van oorsprong ben een Sociaal werker, die druk bezig was met behalen van een diploma aan de hogeschool, en ik wilde graag mijn masters halen. Ongeveer vier maanden voor het afstuderen als een van de beste studenten van dat jaar, kreeg ik een zwaar ongeluk en moest mijn studie afblazen. ik geloof dat alles gebeurt om een reden, en ik geloof er dan ook in dat gedeeltelijk dit ongeval is gebeurt om mij een schop onder mijn derriere 🙂 te geven naar het pad dat ik eigenlijk had moeten bewandelen.

Sinds kleins af aan, eigenlijk zolang ik mij kan herhinderen ben ik heel creatief, artistiek. Afijn, na het ongeval (laten we zeggen, na een periode van acceptatie) kwam de cake art op mijn pad, of zoals ik altijd zeg, het is mij gegeven. Ik zag een gedecoreerde taart op Pinterest en ik was eigenlijk direct geïnteresseerd. Als je mij een beetje kent weetje dat ik een nerd eerste klas ben (en daar schaam ik mij helemaal niet voor hihi) en als ik iets doe, dan wil ik er alles, letterlijk alles van weten. Ik had niet het geld om terug te gaan naar school (dit zou door het ongeval lichamelijk ook niet gelukt zijn), maar ik had wel een internet verbinding. En zoals het goede spreekwoord zegt, een vrouw kan beter zoeken als de fbi . Ik ben social media gaan afstruinen, ik ben geobsedeerd naar Youtube videos gaan kijken en heel erg veel pinterest tutorials gaan uit proberen, en zo ben ik een Cake artist geworden.

Tot op de dag van vandaag geniet ik van mijn cake artist leven. Voor mij is het een manier van leven, een onderdeel van mijn leven. Inmiddels heb ik al wat leuke taarten mogen maken en kennis mogen maken met de veelal bijzonderen verhalen achter de taarten.

Er is een taart die voor mij heel veel betekend, omdat het mijn visie heeft veranderd.

Een jaar of vier geleden kreeg ik de ingeving om een taart te maken gebaseerd op een ongelooflijk mooie jurk van de Britse mode ontwerper Paul Smith. Wat er toen gebeurde was iets wat ik totaal niet zag aan komen. Het hoofd van de klanten service vroeg mij een foto van de taart en het gekozen kleding stuk op te sturen. Dit heb ik gedaan, ik was super trots op mijzelf. Echt binnen het uur dat ik de foto had gemaild, kreeg ik de vraag terug of zij de foto aan Paul mocht laten zien…uhmmm jaaaaa! Als ik heel eerlijk ben ik heb een uurtje of 3 gewacht met terug te antwoorden om niet laten zien dat ik mijn mail open had staan en een soort van zat uit te kijken naar een…mooie taart, om dan vervolgens nooit meer wat te horen.

Ik heb mijn toestemming gegeven, en toen gebeurde er iets, dat zelfs als ik dit schrijf een beetje kriebels in de buik gaf. Paul had een schets gemaakt van mijn taart, een paar motiverende woorden er bij gezet, en wilde nu mijn adres om het te versturen. Dit was het moment dat ik hard op tegen mijzelf zei, zo al dat gelul (sorry voor de woord keus, maar probeer het zo  realistisch mogelijk over te  brengen haha) over dromen kunnen waarheid worden, is dus waar!

Lijkt je het leuk om wat van mijn werkt te zien, gaan dan naar www.instagram.com/blueeyedcakegirl.

Bedankt voor het lezen, hopelijk tot een volgende gast blog en/ of op een cake beurs.

Blueeyedcakegirl

red velvet cinnamon rolls (en andere broodjes)

Nieuw product

We kregen afgelopen zaterdag een nieuw product binnen van magic colours, namelijk de red velvet baking potion.

Hier mee kan je de smaak en kleur van red velvet aan (bijna) alles geven.

Dit moest ik natuurlijk gelijk uitproberen.

Nu ben ik de laatste tijd al druk bezig met diverse broodjes te maken en dacht gelijk aan een red velvet broodje.

Het werd dus een red velvet cinnamon roll met cream cheese frosting.

doorgesneden red velvet cinnamon roll

Je kan met dit brooddeeg ook diverse andere broodjes maken en zal hieronder ook andere opties opnoemen.

standaard brooddeeg

Zal beginnen met het standaard recept voor het brooddeeg.

Benodigdheden:

250 gram bloem

20 gram zachte roomboter

1 eetlepel suiker

7 gram droge gist

1 eigeel

Snufje zout

130 ml lauw warme melk

Bereidingswijze:

Doe de warme melk in de mixkom en doe daar de suiker en gist bij en laat dit even “bloemen”

Dat wil zeggen totdat er bubbeltjes ontstaan. Dit is een teken dat de gist leeft en je een luchtig brood krijgt.

Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en mix met de deeghaak het deeg voor ongeveer 10 minuten.

*Voor de red velvet voeg ongeveer 2-3 theelepeltjes potion toe tijdens het mix proces.

Laat het deeg afgedekt voor ongeveer 45 minuten rijzen.

Rol daarna het deeg uit tot een vierkante lap.

Voor de cinnamon rolls (kaneelbroodjes)

Smeer je de lap deeg in met ongeveer 100 gram zachte roomboter en besprenkel je dit met een mengsel van 100 gram lichtbruine basterdsuiker en ongeveer 25 gram kaneel.

deeg ingesmeerd met boter en besprenkeld met suiker/kaneel mengsel

Rol de lap deeg op en snij hier plakken van ongeveer 1,5 cm dik van en leg deze in een bakvorm/ovenschaal.

Laat dit vervolgens afgedekt ongeveer 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet vervolgens onderin de oven een ovenschaal ongeveer half gevuld met kokend water.

Besmeer de broodjes in met een losgeklopt eigeel en bak de broodjes af in ongeveer 15  minuten.

Terwijl de broodjes in de oven staan, maak je cream cheese frosting, aangezien je deze op de broodjes moet doen als ze net uit de oven komen.

Benodigdheden cream cheese frosting:

200 gram roomkaas

100 gram roomboter

100 gram poedersuiker

15 ml slagroom

Bereidingswijze:

Zorg dat alles op kamer temperatuur is en meng alle ingrediënten tot een gladde crème.

broodjes net uit de oven

Besmeer de broodjes gelijk met deze crème zo gauw ze uit de oven komen.

broodjes ingesmeerd met de cream cheese frosting

Iets af laten koelen en eet smakelijk.

Diverse andere broodjes

Koffie broodjes

Ipv de kaneel vulling besmeer je het deeg met banketbakkersroom en doe je hier over gewelde rozijntjes.

Zo gauw deze uit de oven komen besmeer je ze met abrikozen jam en doe je er wat geschaafde amandelen op.

Pizza broodjes:

Ipv de kaneelvulling besmeer je het deeg met tomatensaus. Hier daarna wat geraspte kaas en oregano erop en vlak voor het afbakken doe je nog wat geraspte kaas boven op de broodjes

Kip pesto broodjes

Ipv kaneelvulling besmeer je het brood in met pesto en beleg je deze met kipfilet (plakjes of geplukte gekookte kip) oprollen en eventueel vlak voor het afbakken nog wat geraspte kaas boven op doen.

Je kan met dit brooddeeg alle kanten.

jouw input is welkom

Laat ons jouw variatie weten en of je 1 van deze recepten geprobeerd hebt.